סלידת טעם

כל מה שרצית לדעת על סלידת טעם:
אפקט הסלידה מטעם, הידוע גם בשם אפקט גרסיה (על שם ד"ר ג'ון גרסיה) הוא דוגמה להתניה קלאסית או התניה פאבלוביאנית.
התניית סלידה מטעם מתרחשת כאשר פרט מקשר טעם של מזון מסוים עם סימפטומים המאפיינים הרעלה, כגון בחילה, כאב בטן וכדומה.
בכלליות, סלידה מטעם נוצרת לאחר עיכול של מזון הגורם לבחילה, הקאות או תחושת חולי.
היכולת לפתח סלידה מטעם נחשבת לתכונה הישרדותית המאמנת את הגוף להימנע מחומרים רעילים לפני שיוכלו להזיק.
מטרת החיבור בין הטעם לתחושה השלילית היא למנוע את צריכתו החוזרת של אותו החומר ודומיו בעתיד, וכך להימנע מהרעלה נוספת.
עם זאת, התנייתה של הסלידה מטעם מתרחשת לעתים כשבחילה או תחושת מחלה מופיעים ללא קשר למזון שנאכל (למשל, כאשר מגיעה מחלה נגיפית לאחר אכילת מזון חדש ובלי קשר אליו).

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסלידת טעם:
ויקיפדיה: עריכה – מדעי החברה
למידה