רמז – עזרה ופתרונות

סנט מור

כל מה שרצית לדעת על סנט מור:
סנט מור (Sainte Maure de touraine) היא גבינת עזים שמקורה בחבל סאנטר שבמרכז צרפת.
הגבינה מכילה לרוב כ-45% שומן, וניתן למצוא אותה במגוון דרגות קשיות.
סנט-מור מיוצרת במחוז אנדר ולואר, ולא ניתן לקרוא בשם זה לגבינה שיוצרה מחוץ לאזור זה.
היא מובשלת בין שבועיים ל-8 שבועות, וטעמה הופך דומיננטי יותר ככל שהיא מתיישנת.
קליפתה של הסנט-מור טבעית (ללא עובש), וכשהגבינה מבשילה הקליפה הופכת יבשה וקשה יותר ואילו החלק הפנימי הופך רך וכמעט נוזלי.
סנט-מור מיוצרת בצורת גליל שבמרכזו מושחל קנה קש כאשר האוויר שבתוך הקנה מעצים את טעם הגבינה.
לסנט-מור יש מספר גרסאות כמו סנט מור סנדרֶ (Sainte Maure Cendre) המגולגלת באפר וראגסטון (Ragstone) הבריטית (גבינה זו לא רשאית להיקרא סנט-מור).
את הסנט-מור ניתן להגיש כפי שהיא, כחלק ממגש גבינות, כתוספת למרק, בקלייה וטיגון או בתוך מאפים וסלטים.
נהוג ללוותה ביין אדום מיושן, כגון שינון (Chinon).

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסנט מור:
גבינות צרפתיות
סאנטר

Exit mobile version