רמז – עזרה ופתרונות

עגבניית שרי

כל מה שרצית לדעת על עגבניית שרי:
עגבניית שרי (שם מדעי: Solanum lycopersicum var.
cerasiforme) היא זן קטן של עגבנייה, פופולרי בעיקר כחטיף, בסלטים וכקישוט לאוכל.
טעמן של עגבניות השרי דומה לזה של העגבנייה הביתית, אולם אינו זהה, ולרוב הן מתוקות יותר.
קוטרן נע בין 3 ל-10 ס"מ, וצורתן בין כדורית לאליפטית.
הזן הנפוץ כיום של עגבניית השרי פותח בישראל בכמה מכוני מחקר במדינה.
הקבוצה הבולטת ביותר הובלה על ידי פרופ' נחום קידר ופרופ' חיים רבינוביץ מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות.
העגבנייה פותחה עקב הצורך בזן של עגבנייה שיהיה עמיד יותר באקלים הישראלי, ויבשיל בקצב איטי יותר.
שמה נובע מצורתה המזכירה דובדבן (מאנגלית: Cherry, דובדבן).
עגבניות השרי הראשונות הן הכלאה של מספר זני עגבנייה שונים יחד עם עגבניות הבר הקטנות.
איכות ההכלאה נקבעת לפי מידת המתיקות, החמיצות והגודל של הפרי, כאשר חיי מדף ארוכים הם תנאי מחייב להשתלבות תחרותית של הפרי.
הזנים הראשונים של עגבניית השרי יצאו לשוק במהלך שנות ה-90, ולמרות מחירם, הגבוה ממחירה של העגבנייה הרגילה, נתח שוק שלהם הולך וגדל.
כיום נמכרות עגבניות השרי בעולם כולו, וזרעי העגבניות מהזנים שפותחו בישראל הם מענפי הייצוא החשובים של החקלאות בישראל.
כיום מגדלים את עגבניית השרי, בנוסף לישראל, במקומות נוספים בעולם, וביניהם בספרד.
הזמן העובר מזריעה לקטיף בעגבניות שרי קצר מאשר בעגבניות רגילות ונע בין 45-71 ימים, לעומת 60-85 ימים לעגבניות רגילות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לעגבניית שרי:
פירות
ירקות
סולניים
תגליות והמצאות בישראל
זנים שמוזערו בברירה מלאכותית
עגבנייה

Exit mobile version