רמז – עזרה ופתרונות

עדשה תרבותית

כל מה שרצית לדעת על עדשה תרבותית:
עדשה תרבותית (שם מדעי: Lens culinaris) היא מין צמח ממשפחת הקטניות.
זרעי העדשה – העדשים, משמשות למאכל.
צמח העדשה הוא צמח חד-שנתי.
הזריעה היא לקראת סוף החורף (באקלים ים תיכוני) וזמן הגידול נע בין 70-105 יום.
גובה הצמח 20-70 ס"מ, ולו פרחים קטנים בצבעים לבן, ורוד או כחלחל.
לצמח תרמילים המכילים בין 1-3 זרעים.
קיימים שני תת-מינים: קטני זרע בעלי זרעים בקוטר 3-6 מ"מ, וגדולי זרע בעלי זרעים בקוטר 7-9 מ"מ.

עדשים בצבעים שונים

זרעי הצמח, הלא הן העדשים, משמשים את האדם למאכל כבר מתקופה קדומה.
ראיה לכך היא הימצאות עדשים ביישובים מהתקופה הנאוליתית.
קיימות עדשים במגוון צורות וצבעים, בהן ירוקות/חומות, כתומות/אדומות ושחורות.
העדשים משמשות להכנת מגוון מאכלים: מסלטים, מרקים (מרק עדשים) ונזידים ועד קציצות.
תבשיל הכולל עדשים הוא מג'דרה.
העדשים מזינות ביותר, ומכילות כמות גבוהה של חלבון, מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים.
תכולת החלבון הגדולה של העדשים (כ-30% בעדשים לא מבושלות) הופכת אותן למרכיב תזונתי חשוב בתזונתם של צמחונים וטבעונים, ובמטבחים צמחוניים כגון המטבח ההודי.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לעדשה תרבותית:
פרפרניים
ארץ ישראל: צמחים מטפסים

Exit mobile version