עובש


כל מה שרצית לדעת על עובש:
עובש הוא שם כללי לפטריות המכסות משטחים שונים (בדרך-כלל מזונות או משטחים לחים).
לעומת זאת, פטריות הגדלות בצורה חד תאית נקראות שמרים.
למונח "עובש" אין משמעות טקסונומית מדויקת.
רשת הסיבים הללו נקראת "מיצליום" ונחשבת כאורגניזם שלם.
המיצליום מופיע כחוטים לבנים ודקים על גבי המשטח ובכך יוצרים קרום אוורירי.
מחיצות עשויות להגביל תאים סמוכים לאורך מושבת העובש, כשכל אחד מהם מכיל גרעין יחיד או מספר גרעינים זהים.
העובש מכיל לעתים קרובות נבגים, המהווים שלב מיוחד במחזור החיים של הפטריות.
המושג נבג מקושר רבות למחלות הנגרמות על ידי חיידקים, אך עיקר הבעיות הבריאותיות כתוצאה מעובש עלול להיגרם לאנשים בעלי מערכת חיסון חלשה וכן ללוקים במערכת הנשימה.
עובש עשוי לגרום לפירוק ביולוגי של חומרים טבעיים שאינם רצויים, לדוגמה; אוכל מקולקל, ומכאן חשיבותו לשימור מערכות ביולוגיות.
לעובש שימושים בתעשיית המזון, במחקר וברפואה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לעובש:
מיקרוביולוגיה
פטריות