עוגת גבינה


כל מה שרצית לדעת על עוגת גבינה:
עוגת גבינה היא עוגה מתוקה על בסיס גבינה.
עוגת גבינה נחשבת לאחד מהקינוחים הנפוצים ביותר בעולם וככל הנראה לאחד מהוותיקים ביותר המכילים מוצר חלב שאינו חלב.
האיזכור המתועד הראשון של עוגת גבינה היה במהלך המשחקים האולימפיים ביוון העתיקה.
מרקוס פורקיוס קאטו קנסוריוס כתב בנושא הכנת עוגת גבינה בספרו 'De agri cultura'.
עוגת גבינה יכולה להכיל גבינת ריקוטה (בעיקר באיטליה), גבינת קווארק (בעיקר בגרמניה) ועוד, אך השימוש הנפוץ הוא בגבינת שמנת.
מוצרים נוספים המעורבבים בדרך כלל עם הגבינה הם סוכר, ביצים, שמנת ולעתים קרובות גם פירות.
וניל ושוקולד משמשים לעתים לשם העשרת הטעם, וכן ציפוי על בסיס שוקולד או פירות יער (בעיקר תות שדה).
בסיס העוגה הוא בדרך כלל פרוסה של עוגת ספוג או בצק פריך אפוי.
"עוגת גבינה קרה" הוא כינוי רווח לעוגת גבינה ללא אפייה.
עוגות גבינה מכוסות פעמים רבות בשטרויזל (פרורים גסים מגרסה של בצק פריך).
תהליך אפיית עוגת גבינה הוא מבוקר ביותר ומתבצע לרוב בשלבים.
העוגה נוטה להיסדק במהלך האפייה, כתוצאה מתהליך התמצקות של הביצים המוקצפות שבעיסה.
אחת מהדרכים למניעת ההיסדקות היא אפיית העוגה באמבט מים חמים, דבר שגורם לאפייה אחידה בכל חלל התנור.
שיטה נוספת היא הוספת קורנפלור (עמילן תירס) לתוך העיסה.
בדרך כלל יש להפריד את דפנות העוגה מן התבנית לקראת תום האפייה, כדי שלא יווצר שקע במרכז העוגה.
עוגות גבינה פופולריות מאוד בישראל, ובמיוחד בתקופת חג השבועות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לעוגת גבינה:
עוגות
מאכלי גבינה