עמילן תירס

כל מה שרצית לדעת על עמילן תירס:
עמילן תירס או קורנפלור‏ הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס (Cereal Germ), ומהאנדוספרם של גרעיני הקלח.
עמילן זה משמש לבישול, אפייה, הסמכת בלילות ורטבים, ייצור סירופ תירס, מניעת התגיישות באבקות (כגון אבקת סוכר) ועוד.
הרכב עמילן התירס עשוי להכיל כ-25% עמילוז ו-75% עמילופקטין.
אבקת עמילן התירס המשווקת למאכל מכילה כמויות זעומות של שומן וחלבון, ומורכבת רובה ככולה מפחמימות.
הוספת מים או חלב לעמילן תירס יוצרת דייסה בעלת צמיגות משתנה, בתלות למהירות הגוף הנע דרכה.
זוהי אחת מהדוגמאות השכיחות ביותר לנוזל לא-ניוטוני.
הכנת תערובת ביחס של מנת מים לשתי מנות עמילן תירס תיצור חומר, שבלישה זריזה בידיים יתנהג כחימר מוצק, אך בזרימה איטית יתנהג כנוזל לכל דבר.
בניסוי הוכח כי ניתן לרוץ על פניה של בריכה המלאה בנוזל זה, וכל עוד לא עוצרים ניתן להגיע מקצה אחד לאחר ללא שקיעה והירטבות בנוזל.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לעמילן תירס:
אפייה
סוכרים
תירס