עסיס


כל מה שרצית לדעת על עסיס:
עסיס הייתה חברה לייצור מיצים, תרכיזים ושימורים, שנוסדה בשנת 1930.
היא נמכרה בשנת 1988 לאסם השקעות אשר ממשיכה למכור מוצרים תחת המותג "עסיס".
המפעל נוסד על פי רעיון של הכימאי פ.
שפירא שביקש לשווק תרכיז של מיץ טבעי שישווק באירופה במקום מיצים מלאכותיים.
הוא חבר למנהל חברת שמן להקים מעבדה לפיתוח מוצר בחיפה.
התרכיז שווק באופן נסיוני וזכה להצלחה והוחלט להקים מפעל ולצורך כך הוקמה חברה, כשאל השותפים חבר ד"ר נגלר‏.
אבן הפינה למפעל ברמת גן הונחה ב-17 בנובמבר 1929‏ והמפעל החל לפעול ב-7 בינואר 1930 והכין בקבוקי תרכיז תפוזים ולימון.
מקליפות הפירות הכינו במפעל שמנים לתמרוקים וסבון‏.
בשנת 1939 נרכש המפעל על ידי האחים בז'רנו (בהם, שמעון בז'רנו) ומרדכי רומנו והחלה בניית בניין מחסנים גדול‏.
המפעל גדל מאוד ומהעסקת כ-40 עובדים עלה להעסקת כ-500 עובדים‏.
בנוסף לייצור מיצים ותרכיזים יוצרו במפעל ריבות ושימורי פרי וירק‏.
בשנות ה-60 ייצאה עסיס ל-35 מדינות והגיעה להסכמי ידע עם מפעלים במספר מדינות, על פיהם יוצרה ואף שווקה התוצרת תחת השם עסיס‏.
בשנות ה-70 הוקם מפעל חדש בנתניה‏ והמפעל הישן נסגר‏.
בבעלות עסיס היו גם חברות הבת "מן" לשימורי דגים ו"ארדי" לאבקות ופודינג‏.
באמצע שנות ה-70 נתקל המפעל בקשיים, צבר הפסדים והכניס כשותף את החברה לישראל ב' של אהרן רובינשטיין‏.
ב-1988 רכשה חברת אסם את פעילות החברה.
בשנת 1998 הקימה אסם עם קיבוץ בית השיטה מיזם משותף שאיחד את פעילות עסיס עם פעילות המפעל של קיבוץ בית השיטה.
רוב קווי הייצור של עסיס הועברו למפעל בבית השיטה שהבעלות בו התחלק בין אסם והקיבוץ‏‏.
המפעל של עסיס בנתניה נסגר ובשנת 2001 נמכר המתחם בנתניה לחברת גנדן, שהקימה במקום פאואר סנטר‏.
בשנת 2004 רכשה אסם את חלקה של בית השיטה במפעל והיא עברה לבעלות מלאה של אסם‏.
ב-1989 רכשה קבוצת משקיעים פרטיים (בהם קבוצת מנחמוב, אהרונוב ובביוף) את המגרש ברמת גן בו שכן המפעל, תמורת סכום של כ-6 מיליון דולר, והקימה עליו את מגדלי התאומים אשר נחנכו בשנת 1994.
נכון לשנת 2014 אסם ממשיכה לשווק תרכיזים וסירופים תחת המותג עסיס.
אחד המותגים הידועים של החברה הוא "ויטמינצ'יק"-מותג לתרכיזי מיצים ממותקים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לעסיס:
תעשיית מזון בישראל
אסם