פול


כל מה שרצית לדעת על פול:
פּ‏וֹ‏ל (שם מדעי: Vicia faba) או פוּל (בערבית) הוא צמח חד-שנתי חורפי, אשר נזרע בספטמבר ומניב באביב.
מוצאו של הצמח ממרכז אסיה, מחבש ומארצות הים התיכון.
זהו גידול תרבות עתיק עוד מתקופת האבן.
בארץ גידלו את הפול עוד בימי התנ"ך, וכבר במקרא הוא נזכר בין הירקות החשובים לאדם – למאכל ולמספוא.
הערבים גידלו את הפול בקנה מידה רחב והשתמשו גם בגרגירים היבשים וגם בתרמילים ובגרגירים הירוקים.
כיום נפוץ הצמח בעיקר באירופה ובארצות הים התיכון.
במצרים כיום, הפול נחשב כמאכל הלאומי.
‏‏‏

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפול:
ירקות
פרפרניים