פטרוזיליה


כל מה שרצית לדעת על פטרוזיליה:
פֶּטְרוֹזִילְיָה (שם מדעי: Petroselinum crispum) היא עשב תיבול ממשפחת הסוככיים.
מוצאו מדרום אירופה.
מקור שמו מיוונית ופירושו: PETROS – אבן, SELINON – סלרי, זאת אומרת סלרי ההרים.
צמח זה הוא דו-שנתי.
עליו של צמח זה הם בצבע ירוק כהה.
ביוון העתיקה סימן צמח זה מוות והוא פוזר מעל קברים.
הרומאים התחילו להשתמש בו בבישול.
לצמח זה ישנן סגולות רפואיות והוא יכול להפחית או להוריד את הדברים הבאים: הפרעות בעיכול, לחץ דם גבוה, ריח רע מהפה, גזים, הפרעות בתפקוד בלוטת הערמונית ומחלות כליות, עוזרת לטיפול בדרכי השתן ובאבנים בכליות.
הפטרוזיליה עשירה ביותר בוויטמינים ומינרלים רבים, בין השאר בוויטמין A ו-C ובברזל.
בפטרוזיליה נמצא גם נוגד החימצון רוטין.
ברומא וביוון העתיקה, נהגו ללעוס פטרוזיליה בסוף כל ארוחה על מנת לרענן את ריח הפה.
הפטרוזיליה מכילה רעלן בשם פסוראלן אשר עלול לגרום נזק לדנ"א אם נחשפים לאור השמש לאחר אכילתו.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפטרוזיליה:
עשבי תיבול
סוככיים