רמז – עזרה ופתרונות

פיצוחים

כל מה שרצית לדעת על פיצוחים:
פיצוחים הוא כינוי למגוון סוגי אגוזים וזרעים קלויים הנאכלים כחטיף.
שמם נובע מכך שחלקם בעלי קליפה המפוצחת כדי לאכלם.
בין הפיצוחים הפופולריים והעממיים מצויים "גרעינים שחורים" – זרעי חמנית; "גרעינים לבנים" – זרעי דלעת; "גרעיני אבטיח" – זרעי אבטיח; ובוטנים, שמחירם זול יחסית.
ה"גרעינים" מקובלים מאוד כפיצוחים באצטדיוני הכדורגל.
פיצוחים יקרים יותר (חלקם נחשבים גם יוקרתיים יותר) הם פיסטוקים, אגוזי ברזיל, אגוזי קשיו, שקדים ועוד.
משרד הבריאות הישראלי ממליץ לא לאפשר לילדים מתחת לגיל 5 לצרוך פיצוחים, בשל סכנת חנק.
בנוסף, צריכת כמות גדולה של גרעינים ללא הסרת הקליפה עלולה לגרום לסתימה במעי.

פיצוחים נמכרים ארוזים מראש בשקיות ניילון, או בתפזורת בפיצוחייה – קיוסק הכולל דוכן פיצוחים.
בפיצוחיות נמכרים פיצוחים חמים, לאחר קלייה, המתומחרים לפי משקלם ונארזים לרוב בשקיות נייר חום.
בקרב חלק מעדות המזרח, ובפרט אצל התימנים, מקובל להגיש פיצוחים לאחר סעודות השבת.
מנהג זה מכונה "ג'עלה"

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפיצוחים:
קצרמר מזון
חטיפים
המטבח הישראלי
אגוזים וזרעים אכילים

Exit mobile version