רמז – עזרה ופתרונות

פלפל שחור

כל מה שרצית לדעת על פלפל שחור:
פלפל שחור (שם מדעי: Piper nigrum) הוא צמח מטפס ממשפחת הפלפליים (Piperaceae).
הפירות עוברים ייבוש ומשמשים לבסוף כתבלין.
בנוסף משמש הפרי גם לייצור פלפל לבן ולייצור פלפל ירוק.
הפלפל השחור גדל בדרום הודו, שם מגדלים אותו בשטחים נרחבים, וכן מגדלים אותו באזורים טרופיים נוספים.
הפרי המכונה "גרגר פלפל" הופך לאחר הייבוש לגרגר קטן בקוטר של כחמישה מילימטרים, שמכיל גרעין בודד שצבעו לאחר הבשלתו הוא אדום כהה.
הפלפל השחור הוא אחד התבלינים השימושיים ביותר במטבח האירופאי, שנודע והוערך מימי קדם בשל טעמו וסגולותיו הרפואיות.
הפלפל השחור רווח בשימוש גם במטבח היהודי, במטבח הישראלי ובמטבח המזרח-תיכוני.
טעמו החריף של הפלפל השחור מגיע מחומר כימי ששמו פיפרין (Piperine).
הפלפל השחור הטחון, הקרוי על פי רוב בקיצור פלפל, נמצא כמעט על כל שולחן במרבית ארצות העולם, בדרך כלל יחד עם מלח השולחן.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפלפל שחור:
תבלינים

Exit mobile version