רמז – עזרה ופתרונות

צדק סביבתי

כל מה שרצית לדעת על צדק סביבתי:
צדק סביבתי הינו מושג הלקוח ממדעי החברה המתייחס לשאיפה לשוויון חברתי בנוגע לצריכת משאבי טבע וההשפעה של הסביבה על היחיד ועל תתי הקבוצות השונות בחברה.
הבסיס התאורטי למושג הצדק החברתי קשור בצורה הדוקה לתנועה למען צדק חברתי.
המושג עצמו נשמע לראשונה בתחילת שנות ה-80 בארצות הברית.
לא ניתן להצביע על נקודת מסוימת בה התחיל הרעיון, אלא יש לראותו כהתפתחות איטית מתוך עשרות מאבקים של ארגונים סביבתיים וחברתיים.
התנועה מבטאת קפיצת מדרגה אידאולוגית של התנועה הסביבתית ומעבר ממאבקים של שמירה והגנה על טבע מקומי להכרזת מלחמה כוללת כנגד חוסר השיוויוניות והפוגענות הבאים לידי ביטוי בתרבות הצריכה המערבית קפיטליסיטת.
ב-1993 הרשות להגנת הסביבה בארצות הברית (EPA) הגדירה אותו כך:"מתן טיפול הוגן ומעורבות בעלת משמעות של כלל האוכלוסייה ללא קשר למוצא, צבע, לאום או הכנסה; בהתייחס לפיתוח, יישום ואכיפה של חוקים סביבתיים, תקנות ומדיניות.
טיפול הוגן פירושו שאף קבוצת אוכלוסין, כולל קבוצות מיעוטים אתנייות או סוציו-אקונומיות, צריכה לשאת בחלוקה לא פרופורציונלית של השלכות סביבתיות שליליות הנגרמות מפעולות תעשייה, רשויות מקומיות או מביצוע תוכניות ומדיניות ברמה המקומית, האזורית והלאומית.
מעורבות משמעותית פירושה:(1) מתן הזדמנות ממשית לתושבי הקהילות הנפגעות, לקחת חלק בהחלטות בנוגע לפעילות המשפיעה על סביבתם ובריאותם.
(2) תרומת הציבור יכולה להשפיע על החלטות הרשויות.
(3) דאגות של כל השותפים המעורבים יילקחו בחשבון בתהליך קבלת ההחלטות.
(4) מקבלי ההחלטות יסייעו למעורבותם של הנפגעים.
צדק סביבתי הוא מטרה שיש להשיגה עבור כל יחיד וקבוצות אוכלוסייה ברחבי המדינה.
צדק סביבתי יושג כאשר כל אדם, ללא קשר למוצאו, תרבותו או הכנסתו, ייהנה מאותה מידה של הגנה מפני סיכונים סביבתיים ומגישה שווה לתהליך קבלת ההחלטות להיות זכאים לסביבה בריאה בה חיים, לומדים ועובדים".

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לצדק סביבתי:
שמירת הסביבה
אתיקה

Exit mobile version