רמז – עזרה ופתרונות

צימוק

כל מה שרצית לדעת על צימוק:
צימוק הוא ענב מיובש, מאכל הקיים מזה אלפי שנים ומיוצר במדינות רבות בכל רחבי העולם.
הצימוק מופיע מספר פעמים בתנ"ך כמאכל הניתן כמתנה או כצידה הנלקחת לדרך עקב השתמרותו לאורך זמן.
בארץ ישראל הקדומה מוזכר הצימוק ביחד או בסמוך לדבלה, התאנה המיובשת.
שניהם פירות נפוצים בארץ וקלים לייבוש.
הצימוקים מתוקים עקב תכולת הסוכר הגבוהה שבענבים.
אפשר לאכול אותם כמו שהם או להשתמש בהם בבישול ואפייה.
אם הצימוקים נשמרים לזמן ארוך הסוכר שבהם מתגבש ומרקמם הופך גרגרי אך עדיין ניתן לצרוך אותם.
אפשר להחזיר לצימוקים את מרקמם על ידי השרייתם בנוזל.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לצימוק:
קצרמר מזון
פירות

Exit mobile version