רמז – עזרה ופתרונות

קולינריה

כל מה שרצית לדעת על קולינריה:
קולינריה היא אומנות הבישול והאכילה, המהווה תת-תחום בגסטרונומיה.
הקולינריה החלה את דרכה כאשר אכילה חדלה להיות צורך הישרדותי בלבד והפכה להיות מקור להנאה.
בניגוד לאכילה הישרדותית ששמה דגש על כמות ומידת השובע, הקולינריה שמה דגש על טעם, מראה וריח.
הקולינריה נולדה במטבחי המלכים ונועדה לספק את גחמותיהם ולכן רבים מהמתכונים הקלאסיים הם קפריזיים ובלתי ישימים כיום.
לעומת זאת חלק ניכר ממתכונים אלה שבעבר היו נגישים אך ורק לאנשי האצולה הפכו עממיים יותר בעקבות התפתחות המסחר והתעשייה.
אחת הסיבות היא שבעבר תבלינים היו שווים את משקלם בזהב ואף יותר.
כיום הקולינריה אינה נחלת העשירים והאצילים וכל אדם שמתעניין בנושא, מוצא את עצמו מוקף במידע מספרי בישול, תוכניות בישול בטלוויזיה ואף סדנאות פרטיות עם שפים מקצועיים.
כמו כן הקולינריה אינה מתעלמת עוד ממטבחים עממיים והם נחשבים לחלק חשוב בהיסטוריה של כל מדינה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקולינריה:
מזון

Exit mobile version