קלמנטינה


כל מה שרצית לדעת על קלמנטינה:
קלֶמֶנטינה, (שם מדעי: Citrus × aurantium) היא זן של פרי הדר הדומה בצורתו, צבעו וטעמו לתפוז.
הקלמנטינה נוצרה מהכלאה שביצע במאה ה-19 הכומר האלג'יראי, קלמנט רודיה (Clement Rodier).
הוא הכליא טנג'רין (זן של מנדרינה) ים תיכוני עם חושחש (עץ הדר שפריו אינו אכיל ושגזעו משמש כ"כנה" כלומר בסיס הרכבת עצי הדר אחרים).
הפרי שהתקבל נקרא על שמו: קלמנטינה.
כמו כל פירות ההדר גם הקלמנטינה מכילה ויטמין C.
קליפת הקלמנטינה צהובה-כתומה.
בפרי 9 – 20 פלחים, המכילים בקבוקוני מיץ ועטופים בקליפה דקה.
הגרעינים קרובים למרכז הפרי.
טעמה מתוק חמצמץ.
עונת הבשלות של הקלמנטינה היא בחודשים אוקטובר-נובמבר.
ערכה התזונתי של הקלמנטינה (ל-100 גרם) הוא 45 קלוריות, 10 גרם סוכר, 175 מיליגרם אשלגן, 45 מיליגרם ויטמין C, וסיבים תזונתיים 2.
3 גרם.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקלמנטינה:
קצרמר בוטניקה
הדרים
פירות