רמז – עזרה ופתרונות

קפה רובוסטה

כל מה שרצית לדעת על קפה רובוסטה:
קפה רובוסטה (שם מדעי: Coffea canephora) הוא מין בסוג קפה שמקורו ממערב אפריקה.
את קפה הרובוסטה מגדלים בעיקר באפריקה ובברזיל בגבהים שבין 200 ל-800 מטרים (שם הוא נקרא לעתים "קונילון"), וכן בדרום מזרח אסיה במקומות אליהם הביאו הצרפתים את הצמח בסוף המאה ה-19.
במהלך שנות ה-2000 הייצור בוייטנאם, המייצרת רק את קפה רובוסטה, עקף את הייצור בברזיל, הודו ואינדונזיה.
בכך הפכה וייטנאם ליצואנית הגדולה ביותר בעולם של זן זה.
כשליש מן הקפה המיוצר בעולם הוא מסוג רובוסטה.
צורת הפולים היא קמורה ועגולה, וצבעם ירוק בהיר.
ברובוסטה כמות קפאין גבוהה – בין 2 ל-4.
5 אחוזים, והוא סביל לתנאי חליטה לא אופטימלים.
המין קפה רובוסטה נחשב למין פחות איכותי לייצור משקה הקפה מאשר המין קפה ערביקה, והוא זול יותר ממנו.
הרובוסטה ניחן במרירות ובקרמה עבה, והוא שטוח בדרך כלל בטעמו, מריר, פשוט, ומשמש לרוב לחיזוק תערובות קפה ולהגברת הקרמה באספרסו.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקפה רובוסטה:
קצרמר בוטניקה
זני קפה

Exit mobile version