קפסאיצין


כל מה שרצית לדעת על קפסאיצין:
קפסאיצין (באנגלית: Capsaicin) הוא תרכובת אורגנית שומנית, נפוץ כאמצעי הגנה של פירות מסוימים מפני אכילה טרם הבשלה.
זרעי פרות המכילים קפסאיצין מופצים על ידי ציפורים ולא על ידי יונקים, מכיוון שאצל עופות החומר אינו גורם כאב אלא השפעתו הפוכה (אנלגטית).
החומר נספג דרך רקמות ריריות ואחראי לטעם החריף של מאכלים כמו פלפל צ'ילי, אך הוא אינו החומר הגורם לטעמו החריף של פלפל שחור.
כמו כן, הוא המרכיב הפעיל בתרסיס פלפל.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקפסאיצין:
קצרמר כימיה
תרכובות ביוכימיות
אלקלואידים