רמז – עזרה ופתרונות

קרודיטה

כל מה שרצית לדעת על קרודיטה:
קְרוּדִיטֵה (בצרפתית: Crudités) הם מתאבנים מהמטבח הצרפתי המוגשים בראשית הארוחה.
מנה זו כוללת רצועות של ירקות קשיחים המוגשים טריים ונאים (לא מבושלים), כשלצידם מטבל.
הרצועות שוות באורכן וברוחבן, ולרוב מדובר ברצועת ירק שאורכה כ-5 ס"מ, ורוחבה בין חצי ס"מ לס"מ.
לרוב כוללת המנה רצועות של סלרי, גזר, פלפל ואספרגוס, ולעתים גם ברוקולי וכרובית.
מקור המילה הצרפתית "crudité" במילה הלטינית: "crūdus", שפירושה "בלתי מבושל".

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקרודיטה:
המטבח הצרפתי
ירקות
מתאבנים

Exit mobile version