קרו (יין)


כל מה שרצית לדעת על קרו (יין):
קרו (בצרפתית: Cru) הוא מונח יין צרפתי שמשמעו "מקום גידול".
באופן פרטני יותר, משתמשים במילה "קרו" על-מנת לכנות את מקום הגידול המסוים, במקום בשימוש במילה כרם.
משתמשים במונח גם כדי להתייחס למוצרים המופקים באותו אזור גידול, כלומר: היינות.
משתמשים לעיתים במונח "קרו" כחלק משיטת הסיווג של היינות הצרפתיים.
כפי שמשתמע מכך, יין שמציג (או מאפשרים לו להציג) את שמו של ה"קרו" על-גבי תווית היין שלו נחשב ליין בעלי מאפייני טרואר של אותו קרו.
נוהגים לתרגם את המונחים "פרימייר קרו" (Premier Cru) ו"גראן קרו" (Grand Cru) בשפה האנגלית כ"גידול ראשון" (First Growth) ו"גידול גדול" (Great Growth).

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקרו (יין):
יינות צרפתיים