קרמבולה


כל מה שרצית לדעת על קרמבולה:
קרמבולה (Carambola, מכונה פרי כוכב או כוכבית) הוא עץ פרי קטן עד בינוני, תדיר-ירק, מוצאו מהארצות הטרופיות של דרום-מזרח אסיה.
שמו הלטיני הוא: Averrhoa carambola, והוא משתייך למשפחת החמציציים, Oxalidaceae.
הקרמבולה, על מגוון זניו, חמוצים יותר וחמוצים פחות, נפוץ מאוד בארצות מוצאו ומשמש כפרי מאכל חשוב, בדרום סין ובצפון הודו, במאלאיה, בתאילנד, בוייטנאם, בברזיל ובאיי הפיליפינים, ובארצות נוספות.
בכל ארץ הוא זכה לשם ייחודי משלו.
פרי הקרמבולה נאכל בארצות אלה גם כפרי וגם כירק חמוץ ומשמש לעתים גם כירק לשימורים.
צורת הפרי של הקרמבולה היא כוכב, ולכן משמשים פלחיו לקישוט של מאכלים אחרים והוא מוגש כמעדן במסעדות שונות.
עץ הקרמבולה רגיש מאוד לקרה ורגיש לרוחות, ומשום כך מגדלים אותו בחלקות מוגנות או בבתי-צמיחה.
בארצות מוצאו מוכרים טיפוסים וזנים שונים של העץ, מחמוצים מאוד ועד לתפלים ומתקתקים.
הזנים נבדלים זה מזה לא רק במידת מתיקותם, אלא גם בצבעם, הנע מלבן ולבנבן ועד לכתום.
פרי הקרמבולה מבשיל בארצות הטרופיות כמה פעמים בשנה, העץ קטן, נוח לעיצוב, מניב שפע פרי מן השנה השנייה או השלישית, ומתרבה בעיקר מזרעים.
הוא עשיר בויטמינים, בעיקר ויטמין C וויטמין A, ומשמש למטרות מאכל רבות ומגוונות: מאכל טרי, שימורים, תוסף למשקאות קלים ובסיס למשקאות חריפים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקרמבולה:
עצים
פירות
חמציציים