קרפצ'יו


כל מה שרצית לדעת על קרפצ'יו:
קרפצ'יוֹ (ובהגייה מדויקת קרפצ'וֹ; באיטלקית: Carpaccio) הוא מאכל מבשר בקר, עגל או דג לא מבושל שנחתך לפרוסות דקיקות, המוגש לרוב כמתאבן.
שם המאכל נגזר משמו של הצייר ויטורה קרפצ'ו שנהג להשתמש בגוון אדום המזכיר את צבעו של בשר בקר נא.
ישנה טענה כי המאכל הומצא בסביבות 1950 בוונציה, כאשר שחקנית מפורסמת סיפרה לבעליה של מסעדת "הארי'ז בר" הנודעת אשר בעיר כי רופאה הורה לה לאכול רק בשר נא.
בדרך כלל הפרוסות הדקיקות מוגשות ברוטב של שמן זית ומיץ לימון או חומץ בלסמי, לרוב עם עלים ירוקים כגון רוקט (ארוגולה) ופרוסות דקיקות של גבינת פרמז'ן.
קרפצ'יו בקר נעשה בדרך כלל מחלקי פילה או סינטה.
כיוון שבשר בקר לא מבושל קשה מאוד לחיתוך לפרוסות דקיקות ישנם שפים ובשלנים ביתיים המכניסים את נתח הבשר למקפיא לזמן מה, כדי להקל על פריסתו.
המונח קרפצ'יו הושאל למגוון מאכלים המוגשים כפרוסות דקיקות, כולל תפוחים, עגבניות, לובסטר, טונה, טרוטה ורבים נוספים.
השף הישראלי אייל שני משתמש במונח זה למשל לקרפצ'יו סלק‏ והשף עזרא קדם – לקרפצ'ו חציל.
רמת הבישול במאכלים אלו נעה בין ללא בישול, צריבה, בישול קצר ובישול מלא.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקרפצ'יו:
מאכלי בשר
מאכלי דגים
המטבח האיטלקי
אפונימים