קש (גבינה)


כל מה שרצית לדעת על קש (גבינה):
קש (Caş, לפי האלפבית הפונטי הבינלאומי: kaʃ) היא סוג של גבינה המיוצרת במזרח אירופה ובארצות הבלקן.
המילה קש לקוחה מהמילה הלטינית caseus והיא קרובה מבחינה לשונית למילה האנגלית cheese (גבינה).
הגבינה מיוצרת על ידי הוספת אנזים הגבנה לחלב טרי ולאחר שהיא מקרישה, הקום נמעך ואחר כך נאסף ונתלה בתוך אריג כדי לאפשר למי הגבינה להתנקז.
בתהליך זה, הגבינה מקבלת צורה של מין דמעה עגולה ומיובשת ומבשילה עד שהיא מקבלת צבע צהוב וטעם חמוץ במידת-מה.
לאחר שגבינת הקש מוכנה, לעתים הופכים אותה לגבינות מסוגים אחרים, כמו Brânză de burduf או קשקבל.
מחוץ לטרנסילבניה, לעתים המונח Caş מתאר גבינת טלמיה לפני שהומלחה או קצת אחרי.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקש (גבינה):
המטבח הרומני
גבינות רומניות