רביכה


כל מה שרצית לדעת על רביכה:
רביכה קרה (Beurre manie) היא רביכה המיועדת לשיפור סמיכות של רטבים לבנים, חומים, מרקים או תרביכים שונים בשלב שבו כבר אי אפשר להכין רביכה רגילה.
להכנת רביכה קרה משתמשים בכמויות שוות של שומן וקמח ויוצרים כדוריות קטנות בעזרת חיכוך בכפות הידיים של הקמח והשומן.
את הכדוריות ניתן להכניס למרק/רוטב ולפזרן בעזרת מטרפה ובחישה מהירה.
לאחר בישול קצר מתמוססים כדורי הרביכה ומסמיכים את התבשיל.
הוספת הרביכה הקרה היא באמצעות פיזורה על המרק/רוטב ולא על ידי יציקת המזון הנדרש להסמכה על הרביכה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לרביכה:
המטבח הצרפתי
רטבים
מרקים