רב-סוכר


כל מה שרצית לדעת על רב-סוכר:
רב-סוכרים (Polysaccharides, glycans) הן פחמימות מורכבות המורכבות ממספר רב של מולקולות חד סוכר, הקשורות זו לזו בקשרים גליקוזידיים.
מולקולות רב-סוכר מכילות לרוב שרשראות ארוכות בשילוב פיצולים.
בשל כך, לרוב אינם מסיסים במים ואינם מתוקים כמו אוליגו-סוכרים ודו-סוכרים.
כאשר כל יחידות החד-סוכר במולקולה זהות, היא נקראת גם הומופוליסכריד וכאשר מצויות בה יחידות שונות, היא נקראת הטרופוליסכריד.
רב-סוכרים מוגדרים כביופולימרים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לרב-סוכר:
סוכרים
פולימרים