רגל קרושה


כל מה שרצית לדעת על רגל קרושה:
רגל קרושה (במקור גאלע או גאלער) היא מאכל העשוי רגל בקר או תרנגולת, המקובל בקרב יהודי מזרח אירופה.

רגל קרושה

משפחות עניות בשטעטלים במזרח אירופה, שאפו לנצל כמה שיותר מחלקי הבשר.
כך נולדו מאכלים כמו השמאלץ, הכבד הקצוץ והרגל הקרושה.

להכנת הרגל כמה גרסאות: יש המשתמשים בעצמות רגלי הפרה, יש שבברכיה; מכל מקום הסחוס ממלא תפקיד חשוב בהכנתה.
העצמות הנבחרות מבושלות במשך שעות ארוכות ובאש קטנה (כשבמטבח הרוסי נהוג להוסיף לבישול סלרי, גזר, בצל ופטרוזיליה), ומתובלות בתבלינים שונים כגון פלפל שחור, מלח, עלי דפנה ושום.
לאחר שהעצמות מתרככות, הן נטחנות ומרוסקות.
במהלך הקירור, נקרש הרסק, עד להפיכתו לג'ל.
לפני הגשתה, יש המקשטים את הרגל הקרושה בשמיר ו/או/בפרוסות ביצה קשה.
הרגל הקרושה עשירה בחלבונים ובכולסטרול.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לרגל קרושה:
המטבח היהודי
מאכלי בשר
מאכלי שבת