רמז – עזרה ופתרונות

רחת לוקום

כל מה שרצית לדעת על רחת לוקום:
רחת לוֹקוּם (טורקית: Lokum) הוא ממתק עשוי עמילן, סוכר, מסטיקא טחונה, עם ג'לטין או גלוקוז.
הנפוץ בכל אזור המזרח התיכון וחלקי האימפריה העות'מאנית לשעבר.
לרוב הממתק מתובל במי ורדים או בלימון, מצופה אבקת סוכר וחתוך לקוביות קטנות.
מי הוורדים "צובעים" את הממתק בצבע ורדרד.
מתכונים מסוימים כוללים גם אגוזים או פיסטוקים.
מקור השם הוא כנראה בעיוות של שמו של הממתק בערבית: רָאחַת אלְ-חֻלְקוּם (رَاحَة الْحُلْقُومِ), שפירושו הוא "סיפוקו של הגרון".
שמו באנגלית, Turkish Delight (מעדן טורקי), נובע ממקורו הטורקי.
ההיסטוריון הסקוטי ריי טאנהיל טוען שרחת לוקום התפתח מ"אחביסה" הפרסי, שהוא ממתק דמוי ג'לי.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לרחת לוקום:
קצרמר מזון
המטבח הטורקי
המטבח היווני
המטבח הים תיכוני
ממתקים

Exit mobile version