ריקבון אציל


כל מה שרצית לדעת על ריקבון אציל:
ריקבון אציל (באנגלית: Noble rot; בצרפתית: pourriture noble; בגרמנית: Edelfäule; באיטלקית: Muffa nobile, בהונגרית: Aszúsodás) הן סוג של פטריות אפורות בשם "בוטריטיס סיניראה" (Botrytis cinerea), בעלות השפעה חיובית על ענבי יין.
התפשטותן של הבוטריטיס דורשת תנאי לחות, ואם מזג האוויר נשאר רטוב, מתפתחת הצורה המזיקה "ריקבון אפור", שעלולה להרוס את יבול הענבים.
לרוב, הענבים שנדבקים בבוטריטיס מצטמקים ונותרים עם תכולת סוכר גבוהה המכונה בשם "ריקבון אציל".
אם בוצרים אותם בשלב מסוים, ניתן להפיק מהם יינות משובחים ומתוקים במיוחד.
כמה מיינות הבוטריטיס הטובים ביותר נקטפים ידנית ענב אחר ענב.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לריקבון אציל:
יין