רמז – עזרה ופתרונות

ריקוטה

כל מה שרצית לדעת על ריקוטה:
ריקוטה (באיטלקית Ricotta, מכונה גם אורדה, מרומנית: Urdă) היא גבינה רכה ופשוטה להכנה, הנוצרת מהמים שנשארו מתהליך הכנה של גבינה אחרת (מי גבינה).
בדרך הכנה זו, הריקוטה היא דלת שומן עד מאוד.
גם שמה של הגבינה (ריקוטה, באיטלקית – בישול מחדש) נובע מתהליך הכנתה.
גבינת הריקוטה עשירה בסידן יחסית לשאר הגבינות הרכות.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לריקוטה:
קצרמר מזון
גבינות איטלקיות

Exit mobile version