רמז – עזרה ופתרונות

שומשום

כל מה שרצית לדעת על שומשום:
שֻׁמְשֹׁם (בשין ימנית‏, בשפת הדיבור: סוּמְסוּם) (שם מדעי: Sesamum indicum) הוא צמח חד-שנתי הגדל בעיקר בבורמה, הודו וסין.
פרחיו בצבע צהוב.
זרעי השומשום מהם האדם ניזון מצויים בתוך תרמיל.
צמח השומשום עמיד מאוד לתנאי יובש ובצורת ויכול לשגשג בתנאים שלא מאפשרים גידולים אחרים, מסיבה זו נפוץ גידולו במקומות חמים ויבשים.
מאחר שזרעי השומשום קטנים ושטוחים קשה מאוד לייבש אותם במאסות גדולות מאחר שהם יוצרים מחסום לתנועת אוויר, מסיבה זו יש לאחסן אותם בתנאי לחות נמוכים ומבוקרים לאחר הקטיף.
קיימים שני גוונים טבעיים של זרעי שומשום: צהוב בהיר הוא המוכר ביותר והשחור הנפוץ בארצות המזרח הרחוק ומשמש בהכנת סושי וסלטים אסייתים.
קיימים עוד גוונים לא טבעיים: לבן הקלוף בשיטות שונות, ירוק המצופה במעטה של ואסאבי והצהוב המצופה במעטה של קארי.
בעבר גידלו שומשום גם בישראל כשהמכס על מוצרי ייבוא היה גבוה מאוד.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לשומשום:
קצרמר בוטניקה
צינוראים
תבלינים

Exit mobile version