רמז – עזרה ופתרונות

שעורה תרבותית

כל מה שרצית לדעת על שעורה תרבותית:
שעורה תרבותית (שם מדעי: Hordeum vulgare), המכונה בקיצור שעורה, היא מין תרבותי בסוג שעורה שבמשפחת הדגניים.
השעורה מהווה, יחד עם החיטה, מקור ראשוני לפחמימות.
קמח שעורה כונה "לחם עוני", מזונם של עניים, ושל בהמות הבית.
השעורה משמשת גם כחומר גלם לייצור בירה.
השעורה יכולה לצמוח גם באזורי בצורת, דלים בגשם, שהחיטה אינה יכולה לצמוח בהם.
השעורה נחשבת גידול המזון החמישי בחשיבותו בעולם‏.
האתר הארכאולוגי המוקדם ביותר בו נמצאו שרידי שעורה נמצא באוהלו II, ליד הכנרת , ומתוארך ל-8500 לפני הספירה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לשעורה תרבותית:
דגניים
מאכלים
שבעת המינים
חמשת מיני דגן

Exit mobile version