רמז – עזרה ופתרונות

שצ'י

כל מה שרצית לדעת על שצ'י:
שְצִ'י (רוסית: Щи) הינו מרק רוסי עממי העשוי בעיקר מכרוב.
שצ'י הוא המנה הראשונה הנפוצה במטבח הרוסי במשך מאות בשנים – בין בגרסאותיו הדלות, המבוססות על כרוב ובצל בלבד, והנפוצות בקרב פשוטי העם, ובין בגרסאות העשירות העתירות בבשר ובשמנת חמוצה.
טעמו הייחודי של השצ'י מתקבל מכך שמותירים אותו בתנור הרוסי למשך שעות רבות לאחר תום בישולו.
מרק זה הינו כה נפוץ עד אשר נוצרו סביבו פתגמים כגון "שצ'י דה קאשה פישצ'ה נאשה" (רוסית: "שצ'י ודייסה הם מזוננו").
ישנם מגוון של מתכונים לשצ'י, אך כולם מבוססים על מספר מרכיבים עיקריים:כרוב.
בשר כלשהו, המוחלף לעתים נדירות ביותר בדגים או בפטריות.
גזר או שורש סלרי.
תבלינים כשמיר, בצל, סלרי, עלי דפנה, שום ופלפל.
מרכיב חמוץ ככרוב כבוש, תפוחים חמוצים, שמנת חמוצה או מי ירקות כבושים.
נהוג לאכול את השצ'י עם שמנת חמוצה מעליו, בליווי לחם שיפון.
בימים בהם אוסרת הכנסייה האורתודוקסית לאכול בשר ומוצרי חלב, שרבים הם בלוח השנה הרוסי העממי, מכינים שצ'י צמחוני.
בדומה לביטוי נח בשבע שגיאות, קיימת בדיחה רוסית על צאריצת האימפריה הרוסית יקטרינה הגדולה.
נתיני יקטרינה, נהגו לצחוק עליה שבעקבות מוצאה הגרמני, שליטתה ברוסית הייתה נמוכה.
כדוגמה לכך סיפרו שאת שם המרק, שנכתב ברוסית בשתי אותיות, כתבה בשמונה אותיות, כפי שנכתב בגרמנית, שפת אמה "schtschi", פי ארבעה מגודלה ברוסית.
נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לשצ'י:
מרקים
המטבח הרוסי

Exit mobile version