פתרון תשחצים: כשרוטב נראה טוב, אבל הטעם… לא כל כך
ברוכים הבאים לפוסט הבלוג השבועי שלנו, המוקדש כולו לאתגרי התשחצים המאתגרים ביותר! היום ניגש למשימה מעניינת במיוחד, הגדרה שהיא כמו חידה קטנה בפני עצמה. היא משחקת על מילים, על ציפיות ועל ההבדל בין מראה למציאות. מוכנים?
ההגדרה היא: "(ש) לא טוב לי הרוטב למרות שהוא נראה שלו (7)"
בתשחצים, אנחנו רגילים להתמודד עם הגדרות ישירות, תיאורים ברורים של מושגים או אנשים. אבל לפעמים, הכותבים אוהבים להוסיף קצת תבלין – משחקי מילים, מטאפורות, ואפילו קצת הומור. הגדרה כמו זו, מעוררת בנו תחושה של סקרנות ורצון לפענח את הסוד שמאחורי המילים.
במבט ראשון, ההגדרה נראית פשוטה. מדובר ברוטב, משהו שניתן לראות וניתן לטעום. הוא "נראה שלו", מה שאומר שהוא נראה טוב, אולי אפילו מושלם. אבל "לא טוב לי", מציג לנו פער בין המראה לטעם. הניגוד הזה הוא המפתח לפתרון.
כדי לפתור את החידה הזו, עלינו לחשוב על מילים שמתכתבות עם המושג "רוטב", אבל גם עם הרעיון של "מראה מול מציאות". האם מדובר ברוטב מסוים? האם זהו ביטוי קבוע? האם ישנה משמעות סמויה בהגדרה?
המשחק במילים כאן הוא עוצמתי. ההגדרה משחקת על הציפיות שלנו. אנחנו מצפים שהמראה יתאים לטעם, אבל ההגדרה מכריזה באופן חד משמעי על פער זה. זהו רמז חשוב! הוא מזמין אותנו לחשוב מחוץ לקופסה, למצוא את המילה שמסתירה בתוכה את הפער הזה בין ציפיות למציאות.
בואו ננסה לפרק את ההגדרה לחלקים קטנים יותר. מה פירוש "שלו"? האם הוא רגוע? האם הוא שקט? האם הוא "שלם"? אולי המילה "שלו" מצביעה על תכונה מסוימת של הרוטב, תכונה שמתנגשת עם הטעם. כיצד ניתן להשתמש במילה "שלו" כדי לתאר רוטב, אבל גם להצביע על כך שהוא לא טעים?
המספר 7 הוא רמז נוסף. כמה אותיות יש במילה שאנו מחפשים? האם ידע זה יכול לעזור לנו לצמצם את האפשרויות? כיצד אורך המילה יכול להנחות אותנו לבחירת המילה המתאימה?
זהו אתגר מרתק, הדורש מחשבה יצירתית ומשחק מילים. אני מזמין אתכם לחשוב ולנסות לפתור את החידה לבד, לפני שתראו את התשובה. שתפו אותנו בתהליך החשיבה שלכם, ואולי תוכלו לעזור למבקרים אחרים לפתור את התשחץ!
הגיע הזמן לחשוף את התשובה. מהו, לדעתכם, פתרון התשחץ? כתבו את התשובה שלכם בתגובות!