תפוז


כל מה שרצית לדעת על תפוז:
תפוז (שם מדעי: Citrus sinensis) הוא מין של עץ מסוג הדרים.
פרי התפוז הוא אחד מפירות ההדר הנפוצים ביותר.
הוא עגול, וצבעו כתום.
לרוב, השם "תפוז" יתייחס לפרי, והעץ יקרא "עץ התפוז".
התפוזים גדלים באקלים סובטרופי ובאקלים ים-תיכוני ונפוצים בכל רחבי העולם.
טעמו של התפוז נע בין מתוק לחמוץ.
את טעמו החמוץ מעניקה לו, כמו לכל פירות ההדר, החומצה הציטרית.
לרוב, אוכלים את התפוז כאשר הוא מקולף וטרי, או שסוחטים אותו ושותים את מיצו.
לתפוז קליפה מרירה אשר לרוב לא נעשה בה שימוש, אך במאכלים מסוימים היא משמשת כחומר טעם או כקישוט, ויש המיחסים לה סגולות רפואיות מסוימות.
היא יכולה לשמש גם להכנת ריבה, או חטיף מתוק (קליפות תפוזים מסוכרות).
הקליפה מורכבת משני חלקים או מרקמים: שכבה לבנה דקיקה העוטפת את הפרי ונקראת לבנה (החלק הפנימי של הקליפה) ובלועזית: אלבדו ושכבת הקליפה החיצונית שהיא מחוספסת עד גבשושיתית, קשה וכתומה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לתפוז:
עצים
הדרים
פירות