לבנה (גבינה)

כל מה שרצית לדעת על לבנה (גבינה):
לַבַּנֶה (ערבית: لبنة) היא גבינה מזרח תיכונית, הנעשית מחלב כבשים, חלב בקר, או מחלב עיזים.
ללבנה מרקם של בצק.
כדי למנוע את קילקולה לזמן רב יותר ניתן גם לייבש אותה (ועל ידי כך היא מתקשה יותר).
את הלבנה נהוג להגיש בצורת כדורים בשמן זית.
ניתן גם להגיש אותה עם תבלינים דוגמת קורנית.
לבנה פופולרית כמנת מֵזֵא וכממרח לכריך.
טעמה של הלבנה תלוי במידה רבה בסוג החלב בו משתמשים, כך לבנה מחלב פרה היא בעלת טעם עדין.
בלבנון ישנו סוג לבנה העשוי מחלב עיזים, הנקרא "אנבָריז".

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות ללבנה (גבינה):
קצרמר מזון
גבינות
ממרחים
המטבח הערבי
המטבח הלבנוני