פאינה


כל מה שרצית לדעת על פאינה:
פָֿאִינָה (ספרדית: Fainá) הוא מאפה פריך ודק מהמטבח הארגנטינאי, עשוי מקמח חמצה (גרגרי חומוס) המעורב עם מים ושמן זית, נאפה כעיגול ונאכל לרוב על גבי פיצה.
כמו פיצה, גם אותו נהוג לחתוך למשולשים.
מקור הפאינה במטבח האיטלקי (מאזור ליגוריה, נאכל גם בסרדיניה ובאלסנדריה).
שמו האיטלקי המקורי של המאכל הוא פָֿרִינָטָה (farinata), כלומר "קמחית"; באזור ג'נובה השם הזה מבוטא fainâ ומכאן מקור השם הספרדי.
השפעת המטבח האיטלקי על הארגנטינאי ניכרת, בשל מוצאם האיטלקי של רבים מהארגנטינאים.
במטבח האיטלקי המאכל נקרא "פַ‏ארִינַ‏טָ‏ה".
המאכל קיים גם באזור ניס בצרפת, שם הוא נקרא "סוקה" (socca).
בגיברלטר, שרבים מתושביה מקורם בג'נובה, המאפה נקרא "קלנטיטה" כשהוא אפוי ו"פניסה" כשהוא מטוגן.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפאינה:
המטבח הארגנטינאי
המטבח האיטלקי
המטבח הסרדיני
מאפים