גלקטוז


כל מה שרצית לדעת על גלקטוז:
גלקטוז הוא חד-סוכר המצוי בפירות חמצמצים (תפוזים, שזיפים, חמוציות, אננס), בירקות שורש (לוף, בצל, סלק סוכר) וכן בחלק ממוצרי החלב ובסוגי מסטיקים שונים.
הגלקטוז הוא אחד ממרכיבי סוכר הלקטוז.
לקטוז הוא דיסכריד המורכב מגלוקוז וגלקטוז.
הגלקטוז, בדומה לגלוקוז הוא הקסוז
ההבדל בין גלוקוז לגלקטוז הוא מיקום הקבוצה ההידרוקסית על פחמן C4 (כלומר הוא אפימר C4 שלו), שנמצאת מעל מישור הטבעת בגלקטוז ומתחת אליו בגלוקוז.
לאחר תהליך חימצון מתקבלות חומצה גלקטורונית(חמצון על C6), או גלקטונית(חמצון על C1) חמצון C1 ו-C6 נותן חומצה מזו גלקטרית "חומצה מוצית".

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לגלקטוז:
סוכרים