ז'ול גוף


כל מה שרצית לדעת על ז'ול גוף:
ז'ול גוף (בצרפתית: Jules Gouffé; פריז 1807 – ניי-סיר-סן 1877) היה שף ומגדנאי נודע, שכונה "מבשרו של הבישול הקישוטי" (l'apôtre de la cuisine décorative).
לגוף הייתה השפעה עמוקה על התפתחות הגסטרונומיה הצרפתית, בשל הידע הרב שצבר ושאותו הציג בספריו "livre de cuisine" (ספר הבישול) ו"livre de pâtisserie" (ספר המגדנאות).
העריצו אותו שפים כגון פייר הרמה וברנאר לואזו, ומורשתו עודנה חיה וקיימת אצל טבחים כיום.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לז'ול גוף:
שפים צרפתים
ניי-סיר-סן: אישים