סולם סקוביל


כל מה שרצית לדעת על סולם סקוביל:
סולם סקוביל הוא סולם מדידה למידת חריפותם של פלפלים חריפים על פי תכולת הקפסאיצין שבהם.
קפסאיצין היא תרכובת כימית אשר מגרה את קצות העצבים של העור, במיוחד הקרומים הריריים.
מספר יחידות חום (Scoville Heat Units – SHU) מציין את מידת נוכחות הקפסאיצין.
הסולם נקרא על שם יוצרו, הכימאי האמריקאי וילבור סקוביל, שהמציא את השיטה בשנת 1912 ומתבסס על הוספה הדרגתית של אלכוהול המופק משמן הקפסאיצין למי סוכר עד לרמה בה פאנל הנסיינים (בדרך כלל חמישה) מרגיש את החריפות.
כיום עושים שימוש בשיטת HPLC – כרומטוגרפיית נוזל בלחץ גבוה.
בכל זן פלפל כמות שונה של קפסאיצין וחומרי טעם נלווים אליו, הקרויים קפסאיצינואידים (capsaicinoids).
הקפסאיצין הוא החומר הפעיל בתרסיסי גז פלפל, והוא מוצק נטול ריח וצבע במצבו הטהור.
עם אכילת פלפלת הצ'ילי, הקפסיאיצין נקשר לקולטני כאב בלשון ובלוע המשויכים בדרך כלל לזיהוי חום.
הקפסאיצין אינו מסיס במים ולכן שתיית מים לא מפיגה את החריפות, אם כי עוזרת לעתים פסיכולוגית להורדת אשליית החום.

פלפל מתוק (גמבה) נמדד ב-0 יחידות סקוביל (SHU).
פלפל טבסקו יכול להגיע ל־50 אלף יחידות.
פלפל סאבינה אדומה מגיע ל-577,000 יחידות.
אלוף הפלפלים הטבעיים הוא פלפל דורסט נאגה, המכונה גם "באהוט ג'ולוקיה" הגדל באזור צפון מזרח הודו ובנגלדש, שהגיע ל-970,000 יחידות.
תחרות עזה קיימת בין מגדלי פלפלים המכליאים זנים שונים כדי להגיע לחריפות גדולה אף יותר.
האלוף בינתיים הוא זן בלתי יציב ושנוי במחלוקת מקצועית בשם "נאגה וייפר" (Naga Viper).
זהו פיתוח אנגלי משלושה זנים שונים, שאחד מהם הוא דורסט נאגה.
באחד המבחנים בשנת 2010 זכתה דגימה מזן זה בשיא הניקוד עד כה – 1,382,118 יחידות.
תרסיס פלפל מגיע לכ-5,300,000 יחידות.
קפסאיצין טהור מגיע לכ-16,000,000 יחידות.

יחידות סקוביל
דוגמאות

15,000,000–16,000,000
קפסאיצין טהור

8,600,000–9,100,000
קפסאיצינים שונים (לדוגמה, homocapsaicin, homodihydrocapsaicin, nordihydrocapsaicin)

1,500,000–5,300,000
תרסיס פלפל בשימוש משטרתי,‏ תחמושת מגרה מסוג FN 303

855,000–1,463,700
Naga Viper pepper,‏ Infinity Chilli,‏ דורסט נאגה,‏‏ Trinidad Scorpion Butch T pepper‏

350,000–580,000
פלפל סאבינה אדומה‏

100,000–350,000
Habanero chili,‏ Scotch bonnet pepper,‏ Datil pepper, Rocoto, Madame Jeanette, Peruvian White Habanero,‏ Jamaican hot pepper‏

50,000–100,000
Byadgi chilli, Bird's eye chili,‏ Malagueta pepper,‏ Chiltepin pepper, Piri piri (African bird's eye), Pequin pepper‏

30,000–50,000
Guntur chilli, פלפל קאיין ,(Ají pepper,‏ Tabasco pepper, Cumari pepper (Capsicum Chinese

10,000–23,000
Serrano pepper, Peter pepper, Aleppo pepper

3,500–8,000
Espelette pepper, פלפל חלפניו, Guajillo pepper, זנים ניו מקסיקנים של פלפל אנהיים ,‏ Hungarian wax pepper, פלפל טבסקו

1,000–2,500
Anaheim pepper, Poblano pepper, Rocotillo pepper, Peppadew

100–900
Pimento, Peperoncini, Banana pepper

0
ללא חריפות משמעותית, Bell pepper, Cubanelle, Aji dulce

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לסולם סקוביל:
יחידות מידה
פלפל