פופקורן


כל מה שרצית לדעת על פופקורן:
פּוֹפּקוֹ‏רְן (בעברית: פִּצְפּוּצֵי תִּירָס, תירס קלוי או תִּירְסָה), הוא שמו של מאכל בצבע לבן העשוי מגרגירי תירס שחוממו עד להתפקעותם.
פירוש השם הוא קיצור באנגלית של המילים ‏popped corn ‏‏ כלומר תירס מבוקע.
הכנת הפופקורן נעשית על ידי חימום גרגירי תירס עד אשר מעטפת הגרגיר מתפקעת תחת לחץ הקיטור אשר נוצר בתוכו.
התפקעותו של הגרגיר ושחרור לחץ הקיטור שבו מפיחה את תוכן הגרגיר ויוצרת מרקם אוורירי בצורה אופיינית.
חימום הגרגירים נעשה באמצעות חימום בסיר בישול, תנור מיקרוגל, מחבת או בעזרת מכשירים מיוחדים לייצור פופקורן.
בדרך כל מוסיפים לגרגרי התירס לפני חימומם מלח ושמן או חמאה.
קיימות דרכים שונות כדי לגרום לפקיעת גרעיני הפופקורן.
קיימות גם שקיות פופקורן מוכנות מראש, המכילות כבר מלח וחומרים נוספים.
בפופקורן (ללא תוספת שמן ומלח) אחוז גבוה של סיבים תזונתיים והוא אינו מכיל נתרן, שומן וסוכר.
בעולם המערבי יש המלצה שלא לתת פופקורן לתינוקות, מחשש לחנק מגרעין התירס.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לפופקורן:
קצרמר מזון
חטיפים
תירס