ויטמין E


כל מה שרצית לדעת על ויטמין E:
ויטמין E, נקרא גם טוקופרול (מלועזית: Tocopherol).

מבנה כימי

הוויטמין מתפקד כקו אנזים בקרומי תאים והוא נוגד חמצון רב-עוצמה המגן על קרומי התאים וחלקים אחרים מסיסי שומן של הגוף כמו LDL מפני רדיקלים חופשיים.
הגנה על ה-LDL בפני חמצון מצמצמת את הסיכון למחלות לב.
השימוש בוויטמין E כחומר משמר נפוץ במוצרי מזון וקוסמטיקה.
בטבע קיימים 8 סוגי טוקופרולים.
החשובים ביותר הם α (אלפא), β (בטא), γ (גמא), δ (דלתא).
האלפא טוקופרול מחונן בפעילות גדולה יותר כוויטמין משאר הטוקופרולים ולמעשה אליו מתכוונים בשם ויטמין E.
בפרקטיקה הרפואית קיימות שתי צורות של הוויטמין- טבעית וסינתטית.
הצורה הטבעית פעילה משמעותית יותר ונספגת טוב יותר ברקמות.
הצורה הסינתטית עשויה מנפט, נספגת ברמה של 50% ואינה מפעילה את רוב מנגנוני E בגוף.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לויטמין E:
ויטמינים
שימור מזון