שמפניה


כל מה שרצית לדעת על שמפניה:
שמפניה (בצרפתית: Champagne, שמפאן) הוא יין מבעבע המיוצר על ידי התססה שנייה של יין.
המשקה נקרא על שם חבל שמפאן שבצרפת.
שמו מוגן על ידי חוזה מדריד ורק יין מאזור זה יכול להיקרא "שמפניה".

ייצור השמפניה מפוקח על ידי מועצת היין הבין-מקצועית של שמפאן (Comité Interprofessional du Vin de Champagne), בהתאם לחוקים שנקבעו על ידיה לגבי אופן גידול הגפנים, מיקום גידולים, איכות וזני הגפנים ואופן ערבוב זני הגפנים שרדונה, פינו נואר ופינו מונייה.
השם "Champagne" יינות מבעבעים אחרים המיוצרים ברחבי העולם (בעיקר בקליפורניה שבארצות הברית ובקנדה) נקראו עד 2005 "יינות המיוצרים בסגנון שמפניה" (Méthode champenoise, או Champagne method) וכיום נקראים Méthode traditionelle ("שיטה מסורתית").
בארצות שונות מיוצרים יינות מבעבעים ולהם שמות שונים: בספרד – "קאווה", באיטליה – "ספומאנטה" ו"למברוסקו", בגרמניה – "זקט" ובדרום אפריקה – "קאפ קלאסיק".

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לשמפניה:
יין נתזים
יינות צרפתיים
שמפניה
שמפאן-ארדן