נקניק דם


כל מה שרצית לדעת על נקניק דם:
נקניק דם הוא נקניק או מקפא העשוי מדם של בעל חיים, שבושל וצומצם, יחד עם בשר, שומן או חומר מסמיך, עד שהדם מתגבש והופך למעין מקפא.
במטבח האנגלי והאירי נהוג להשתמש בדם חזיר או בקר.
ישנה אגדה אורבנית שלפיה הנקניק הומצא על ידי שני קצבים בווריים שיכורים במאה ה-14, אולם למעשה הנקניק היה קיים כבר ביוון העתיקה, ואף מוזכר באודיסאה של הומרוס.
הנקניק נפוץ מאוד בבריטניה ובאירלנד, שם הוא נקרא Black Pudding ("פודינג שחור") ומיוצר מדם חזיר, מבשר בקר, משעורה, מלחם ומסובין.
הוא מוגש לעתים בארוחת הבוקר האנגלית המסורתית.
הנקניק דומה לפודינג לבן המוגש אף הוא לארוחת בוקר באירלנד.
בגרמניה ידוע הנקניק בשם Blutwurst, ומיוצר מבשר חזיר, דם בקר ושעורים.
באזור הריין מיוצר הנקניק מבשר סוסים.
בצרפת נקרא הנקניק boudin noir, והוא נפוץ גם במטבח הקריאולי ומטבח קאג'ון בהם הוא מכונה boudin rouge.
הוא מקובל גם בספרד ובאמריקה הלטינית, ונקרא Morcilla.
בספרד קיימים מספר סוגים של הנקניק ובהם כאלה המכילים לעתים אורז, בצל, שום, צנובר ומתובלים בפפריקה, או בציפורן.

בפינלנד, בעיקר בעיר טמפרה, נהוג להגיש נקניק זה (בפינית Mustamakkara) לארוחת בוקר עם ריבת חמוציות.

גם במזרח הרחוק נפוץ מאכל זה, הקרוי בטאיוון: "טי הוה קוהה" שמשמעו "עוגת דם חזיר", והעשויה מדם חזיר ואורז, ומוגש כחטיף, למשל בסין שם נפוץ המאכל הקרוי "דם טופו" (血豆腐) ועשוי מדם חזיר או ברווז, וכן בקוריאה ובפיליפינים.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לנקניק דם:
נקניקים
המטבח האירי
המטבח הבריטי
המטבח הגרמני
המטבח הספרדי
המטבח הסיני
המטבח הקוריאני