אומגה 3


כל מה שרצית לדעת על אומגה 3:
אומגה-3 (ω-3) הוא שם כללי לאחת מתת הקבוצות של חומצות שומן רב בלתי רוויות.
מחקרים הראו כי מינון מתאים של אומגה-3 בתזונה קשור להשפעות בריאותיות חיוביות, ובשל כך הוא משמש כתוסף תזונה נפוץ.
מקורות טובים לאומגה–3 מסוגים EPA ו-DHA הם בדגי מים קרים, קריל אנטארקטי, אצות מסוימות ודג טונה במים (אך לא דג טונה בשמן‏).
מקורות טובים לאומגה-3 מסוג ALA הם: זרעי פשתן, זרעי מרווה היספאנית (צ'יה), אגוזי מלך, פרי האסאי, צמח הפשתה[דרושה הבהרה], צמח רגלת הגינה (Portulaca oleracea), תרד ושמן קנולה,
על אף שמדובר בנוטריאנט נפוץ אשר לא אחת זכה לשבח במחקר המדעי, צריכתו כתוסף אינה נדרשת תמיד, משום שהוא מתקבל ממזון ים ומחלק מהמזונות הצמחיים, וההמלצה הכללית היא לקחת תוסף אומגה 3 רק בעצת רופא או תזונאי.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לאומגה 3:
ליפידים
חומצות קרבוקסיליות
תוספי תזונה