כנאפה


כל מה שרצית לדעת על כנאפה:
כנאפה (ערבית: كنافة) הוא מאפה מתוק מהמטבח הערבי העשוי מאטריות קדאיף וגבינת עיזים.
הכנאפה מוגש עם סירופ סוכר המוסיף למתיקותו הרבה, בדומה לבקלווה.
הצבע הכתום בראש הכנאפה מתקבל על ידי הוספת צבע מאכל.
לכנאפה יש שני סוגים עיקריים:

כנאפה רגיל שבו האטריות והגבינה מסודרות בשכבות (2 שכבות אטריות וביניהן גבינה).
כנאפה מברומי (מגולגלת) הנאכלת בעיקר בעת הרמדאן ובה האטריות מלופפות סביב הגבינה.

קיימת גרסה נוספת של הכנאפה בו סולת מחליפה את האטריות, ניתן למצוא זאת במזרח ירושלים.
בישראל ניתן לקנות כנאפה ברוב חנויות המאפים הערביות והצ'רקסיות.
ברבות מהן נעשה שימוש בגבינת בקר במקום גבינת העיזים במתכון המקורי, זאת משיקולי עלות.
ביולי 2009 הכינה קבוצת אופים מהעיר שכם גרסת ענק לממתק האהוב, באורך 74 מ' ובמשקל 1,350 ק"ג.
מידות הכנאפה אושרו על ידי מכון התקנים הפלסטיני ונשלחו ל"ספר השיאים של גינס", במטרה להיכנס למהדורה הבאה של הספר ‏‏‏.
בחודש יולי 2013 חשפה חברת גוגל כי הכנאפה הינו המאכל המחופש ביותר על ידי מוסלמים ברשת האינטרנט במהלך חודש הרמדאן.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לכנאפה:
המטבח הלבנוני
המטבח המצרי
מגדנאות
המטבח הפלסטיני