שטרודל


כל מה שרצית לדעת על שטרודל:
שְׁטְרוּדְל (בעברית: כְּרוּכִית; מגרמנית: Strudel) הוא סוג של מאפה מרכז-אירופי, שמקורו במטבח האוסטרי, ומכאן כינויו המקובל "שטרודל וינאי".
מקור המילה הוא כנראה מגרמנית עתיקה, שבה פירוש המילה "שטרודל" הוא "מערבולת".
הסוגים הנודעים ביותר הם שטרודל תפוחי עץ (Apfelstrudel), טופפן-שטרודל (טופפן היא סוג של גבינת שמנת עשירה) ושטרודל דובדבנים חמוצים (Weichselstrudel).
יש גם שטרודלים מלוחים המכילים מילוי של תרד, כרוב כבוש וכדומה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לשטרודל:
מוצרי בצק עלים
המטבח האוסטרי
המטבח הגרמני
עוגות
מילים וביטויים בגרמנית