גלידה


כל מה שרצית לדעת על גלידה:
גלידה היא מאכל קפוא ומוקצף על בסיס חלב (כולל שמנת, או יוגורט), תחליף חלב (למשל סויה) או מים, המשמש כקינוח או כמרכיב בקינוחים שונים.
בעולם צורות רבות של גלידה העשויות ממרכיבים שונים, כיום נחשבת גלידת השמנת האיטלקית הנקראת "ג'לאטו" כגלידה הסטנדרטית והמפורסמת בעולם.
בסין נהוג להכניס גלידות לתוך בצק, לטגן בשמן ולהכין מהם גלידות מטוגנות.
שף-קונדיטור המתמחה בייצור גלידות נקרא "גלסייר" (מצרפתית: Glacier).
גלידה שאיננה מכילה חלב קרויה סורבה.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לגלידה:
מגדנאות
מוצרי חלב
גלידות