קולסלאו


כל מה שרצית לדעת על קולסלאו:
קולסלאו (או קולסלו, מאנגלית: Coleslaw.
בישראל מכונה לעתים סלט כרוב) הוא סלט העשוי בעיקר מכרוב לבן מגורר.
לרוב מוסיפים גם גזר מגורר.
ישנן גרסאות רבות למאכל, כגון הוספת כרוב אדום, אננס או תפוח.
הרוטב המסורתי הכיל שמן צמחי וחומץ או ויניגרט.
גרסאות מודרניות יותר מכילות מיונז או תחליפיו, ויש המוסיפים גם חרדל ומלח.
מכינים את הסלט עם הרוטב לפחות כמה שעות לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתערבב ולכרוב להתרכך.
הכרוב עשוי להיות קצוץ, מגורר לרצועות או חתוך לריבועים.
בישראל מוגשת גרסה עם מיונז וגרסה עם שמן, מכרוב לבן או אדום או שניהם יחד.
לכרוב הלבן מוסיפים לרוב גזר.
קולסלאו משמש כמאכל נלווה, למשל בארוחת צהריים ובארוחת מנגל.
הוא משמש גם כמילוי לכריכים, בעיקר כריכי בשר כגון נקניקים שונים, המבורגר או נקניקיה.
בשבדיה הוא מוגש ברוטב שמן וחומץ לצד פיצה.
הסלט המודרני לא הומצא לפני המאה ה-18 כיוון שרק אז הומצא המיונז.
מקור שמו של הסלט במונח ההולנדי "koolsla", קיצור של "koolsalade" שמשמעותו "סלט כרוב".
בדרום ארצות הברית מקצרים את השם "קולסלאו" ל"סלאו" והמילה "סלאו" הפכה למונח בפני עצמה, כך שקיימים כעת סוגי סלאו אחרים כמו ברוקולי סלאו.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקולסלאו:
סלטים
מתאבנים
המטבח האמריקאי