צ'אודר צדפות


כל מה שרצית לדעת על צ'אודר צדפות:
צ'אודר צדפות (באנגלית: Clam chowder) הוא מרק המכיל ציר וצדפות.
פרט לצדפות נהוג להוסיף למרק גם חתיכות תפוח אדמה ובצל המטוגן קלות בשומן.
לא מקובל להוסיף למנה ירקות, אם כי רצועות גזר מוספות לעתים, בעיקר לצורך קבלת צבע.
כמו כן לעתים מוסיפים פטרוזיליה או עלי דפנה לצורכי עיטור המנה והוספת טעם.
צ'אודר דגים בסגנון ניו אינגלנד, היא וריאציה על המרק המקורי, שלה מוסיפים כמות נכבדת של חלב או שמנת.
יש הטוענים, שבשנים האחרונות המרק מכיל יותר ויותר חלב כתוצאה מהתיירות בניו אינגלנד, בעוד שהמנה המקורית צלולה בהרבה ממה שנהוג להגיש היום.
לפי הטענה, תיירים שנרתעים ואינם רגילים לטעם הצדפות ופירות הים שבמנה מעדיפים את המנה עם יותר חלב.
בעבר היה נהוג במסעדות להגיש את המרק עם השמנת בצד והסועד היה מוסיף כראות עיניו, מנהג זה אינו שכיח עוד.
צ'אודר דגים בסגנון מנהטן, הינו וריאציה של המרק המקורי שלה מוסיפים עגבניות ליצירת צבע אדום ולקבלת טעם נוסף.
משנת 1890 נקראה המנה "צ'אודר דגים בסגנון קוני איילנד", או "צ'אודר דגים בסגנון שוק הדגים פולטון".
הכינוי מנהטן הודבק למנה רק בתחילת המאה ה-20.
מסעדות בדרך כלל מגישות את הצ'אודר בסגנון מנהטן או בסגנון ניו-אינגלנד, אך לא בשניהם.
המנה "צ'אודר דגים" דומה ל"צ'אודר צדפות" אך את מקומן של הצדפות מחליפים חתיכות דג, פעמים רבות בקלה.
למנה מוסיפים שמנת, תירס ולפעמים בצל.
"קרקרי צדפות" המוגשים כתוספת למרקקרקרים קטנים ומלוחים בעלי שש צלעות, הנקראים "קרקר צדפות" מוגשים בדרך כלל בתוספת למנת המרק.
בארצות הברית, מוגש צ'אודר בסגנון ניו אינגלנד בקערות העשויות לחם שאור, במיוחד בסן פרנסיסקו שבה המנה פופולרית בקרב תיירים ונחשבת כ"מנה מקומית" מאז 1849.

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לצ'אודר צדפות:
מרקים
המטבח האמריקאי
מטבח ניו אינגלנד
פירות ים