קיש


כל מה שרצית לדעת על קיש:
קיש (צרפתית: Quiche) הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות, המורכב מתחתית בצק פריך, ועליה מלית מתערובת של ביצים, שמנת וירק, גבינות או פיסות בשר.
בדרך כלל, התחתית נאפית לפני שהמרכיבים האחרים נוספים לתקופת אפייה נוספת.
למרות שהקיש הוא מאפה פתוח (כלומר, ללא תוספת בצק המכסה אותו), לעתים נוספות פרוסות עגבנייה או רצועות בצק כקישוט מעל התערובת.
למרות שלעתים קיש נאכל חם, הוא בדרך כלל נאכל קר, ונחשב במטבח הצרפתי לחלק ממרכיבי סל הפיקניק הקיצי.
מקורו של הקיש הוא ממטבח חבל לורן בצרפת (על גבול גרמניה) ויש המחשיבים אותו כסוג של טארט מלוח.
"קיש לורן" המקורי הוא פאי פתוח ממולא ביצה, רפרפת ובייקון מעושן.
גבינה נוספה רק מאוחר יותר למתכון.
תוספת של בצלים תהפוך את המאפה ל"קיש אלזסי".

נלקח מויקיפדיה

הגדרות נוספות הקשורות לקיש:
קצרמר מזון
מאפים
מאכלי גבינה
המטבח הצרפתי